БНТ“ категорично заклейми грубото отношение от страна на лидера на

...
БНТ“ категорично заклейми грубото отношение от страна на лидера на
Коментари Харесай

От „БНТ“ защитиха Цвета Стратиева след скандала с Костадинов и обещаха ответни действия

„ Българска национална телевизия “ изрично жигосах грубото отношение от страна на водача на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов към журналистката Цвета Стратиева, по прякор Флора. Скандалната преживелица е от петък, само че от малкия екран решили да я оповестят по-късно, защото в деня за размисъл политическата агитация е неразрешена .

Стратиева е била изгонена от закриващото събитие на предизборната акция на Политическа партия “Възраждане ”, откакто Костадинов я обвинил, че не е публицист и няма място там. Симпатизанти на партията даже я нападнали с груби думи като „ мърша “ и „ гадина “.

„ Никой няма да бъде оставен да се държи по този метод с нашите сътрудници и те ще имат безапелационна поддръжка ”, съобщи генералният шеф на „ Българска национална телевизия “ Емил Кошлуков.

Той добави, че ще бъдат сезирани наблюдаващите на изборите и партньорските организации, с които малкия екран работи, с цел да знаят какво се прави в България към публицистите.

Според него сходно поведение на политически водач уронва освен престижа на малкия екран , а и на държавността. Кошлуков добави, че „ Българска национална телевизия “ е изпратила и предложение до Централнатa изборна комисия /ЦИК/, Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/ и Съвета за електронни медии /СЕМ/ за смяна в Изборния кодекс, което ще бъде импортирано в 49-ото Народно заседание. Една от концепциите е да се отстрани формата „ платени изявленията “ , защото това се възприема от феновете като пристрастно отразяване. 

Флора Стратиева напомни, че преди няколко месеца е задала въпрос на Костадин Костадинов по отношение на оферти от него Закон за задграничните сътрудници . Тогава тя попитала дали няма да се наложи да записва самия себе си като подобен, защото употребява платформата YouТube , която е американска корпорация. Според нея тъкмо това е и главната причина Костадинов да се държи по този метод с нея на събитието в петък.

Тя посочи, че водачът на „ Възраждане “ въпреки всичко се извинил обществено за случката и даже ѝ се обадил персонално по телефона. 

Надявам се това да е откровено и българските политици да схванат, че такова отношение към медиите не е градивно и не води към нищо положително “, добави Флора Стратиева. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР