БНР Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, на 15

...
БНР
Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, на 15
Коментари Харесай

Вижте как патриарх Неофит ще отбележи рождения си ден

 БНР Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура в страната, на 15 октомври, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит ще означи своя 76-и рожден ден в усамотение и молитва.

Това оповестиха от кабинета на Патриарх  във връзка с идния му 76-и рожден ден на следващия ден.

" Светейшият патриарх приканва искащите в този ден да го уважат, да сторят това, като ведно със Светата Църква насочат молитва към Лекаря на душите и телата, и адресант на всяко богатство Господ Иисус Христос, за скорошно освобождение на обичния ни народ от бича на пандемията и поддържат съгласно опциите си, индивиди в потребност. С отеческа угриженост Негово Светейшество напомня за прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения и благопожелава здраво здраве и благополучие на всички ", се споделя в известието от кабинета на българския патрирах.

Светското име на патрирах е Симеон Николов Димитров. Роден е на 15 октомври 1945 година в София. На 24 февруари 2013 година, неделя, на Патриаршеския изборен църковен събор в София Русенският митрополит беше определен за Български патриарх и Софийски митрополит.

Интронизацията на Негово Светейшество, като патриарх Български и Софийски митрополит, се състоя в същия ден - 24 февруари 2013 година, в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР