БНРснимка: БулфотоАвтобусът на майките от Системата ни убива“ остава на

...
БНРснимка: БулфотоАвтобусът на майките от Системата ни убива“ остава на
Коментари Харесай

Кръстовищата пред СУ и на Орлов мост остават затворени

БНР

фотография: Булфото

Автобусът на майките от „ Системата ни убива “ остава на кръстовището пред Софийски университет „ Свети Климент Охридски “. Движението в региона на Ректората остава затворено.

Малко по-рано се стигна до сдърпване сред полицията и протестиращите поради това, че полицията искаше да реалокира един от патрулните си бусове, които бяха паркирани пред този на „ Системата ни убива “.

Два от патрулните бусове бяха преместени настрана, до момента в който третият беше блокиран. Деца, както и част от майките от „ Системата ни убива “, застанаха пред полицейския бус, така полицията искаше да реалокира хората, преди да може да реалокира буса си, се случи стълпотворението. След късия конфликт полицията се отдръпна в пешеходната зона пред СУ. Протестиращите останаха на платното пред буса на полицията, с цел да му попречат да бъде изместен.

От полицията обясниха, че дамите са свободни да продължат пешком, само че не могат да пропуснат буса в посока Орлов мост, защото той е блокиран от митинг и транспортни средства не се движат в този сектор.

Шанс за решение на обстановката имаше към 10.00 часа, когато протестиращите предложиха разновидността да освободят кръстовището пред Ректората, в случай че бъде пропуснат бусът към Орлов мост. За диалог с тях пристигна и заместник-началникът на охранителна полиция Тони Тодоров. От него те обаче поискаха и оставката на индивида, управлявал снощната акция, поради който съгласно протестиращите бусът не е стигнал Орлов мост. Те упрекнаха ръководещия акцията, че е нарушил сделка с тях.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР