БНР Легендарният и луксозен влак Ориент Експрес“ пристигна с едночасово закъснение

...
БНР
Легендарният и луксозен влак Ориент Експрес“ пристигна с едночасово закъснение
Коментари Харесай

Легендарният Ориент Експрес“ пристигна с час закъснение във Варна

 БНР Легендарният и първокласен трен " Ориент Експрес “ дойде с едночасово забавяне на ЖП-гара Варна - тъкмо в 18:10 часа през вчерашния ден, оповестява БНР.

Стотици посрещнаха най-известния трен в света на четвърти коловоз, където бяха пристигнали още от 17:10 часа, когато по разписание бе оповестено идването от Русе.

Причината - " Ориент Експрес " закъснява още от Букурещ, прави това и в Русе и това става факт и във Варна. По остаряла българска традиция всички 91 пасажери от 12 националности бяха посрещнати с питка и сол на варненската ЖП-гара. Те останаха във Варна за три часа и отпътувха от морската столица малко след 21 часа, с цел да тръгнат към идната точка от маршрута си.

Най-многобройни тази година бяха пасажерите от Съединените американски щати, в " Ориент Експрес " има пасажери и от Англия, Франция, Австралия, Холандия, Канада, Япония, Тайланд, Швеция и други Менюто, което им се сервира, се преценява с местата, около които минават известният трен. В България пробват и обичайни български подправки, с цел да усетят в най-пълна степен родната атмосфера. 

" Ориент Експрес " извършва маршрута " Париж-Истанбул " и назад единствено един път в годината. Това е така наречен " типичен маршрут “, в който пасажерите слизат и преглеждат Будапеща, Букурещ и Истанбул. Те минават през Варна и Русе.Уникална е атмосферата във влака в жанр Бел епок. Персоналът е с изискано облекло, на гостите се сервират и селектирани виновност. 

Миналата година " Ориент Експрес “ дойде във Варна на 28 август с към 15 вагона, измежду които ресторант, бар и зали за развлечения. Пътниците в него бяха към 90 от общо осем националности.

Легендарната влакова комбинация от романа на Агата Кристи бе възобновена през 1997 година Пътуването от Париж до Истанбул трае шест дни. 

Бавно, само че в лукс, се движат пасажерите в първокласния трен, а всяко негово прекъсване се трансформира в същинско събитие. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР