БНРбулфотоВ 71-вата вечер на антиправителствени протести демонстрантите в София блокираха

...
БНРбулфотоВ 71-вата вечер на антиправителствени протести демонстрантите в София блокираха
Коментари Харесай

71-ва вечер на протести: Сливи и яйца по парламента, Орлов мост пак е блокиран

БНР

булфото

В 71-вата вечер на антиправителствени митинги стачкуващите в София блокираха малко преди 20 часа придвижването по бул. „ Цар Освободител “ в така наречен Триъгълник на властта.

Исканията на стачкуващите са оставка на премиера и основния прокурор, а от през вчерашния ден и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Нормално е придвижването по бул. „ Дондуков “, съобщи кореспондент на БНР.

 

„ Керванът си върви, нищо няма да се случи, тази сбирщина, която се е окопала насреща, нищо няма да се случи…Когато, тези, които сме ги избрали, стартират да използват думата „ аз “ към този момент не ме съставляват мен, към този момент съставляват себе си “, обявиха протестиращи пред БНР.

 

Тази вечер демонстрацията бе белязана от всеобщо замеряне със сливи на постройката на Народното събрание. Акцията бе проведена от майките от „ Системата ни убива “.

 

След „ обстрела “ на централния вход на Народно събрание със сливи, обезпечени от деятели на „ Системата ни убива “, който бе наименуван „ пърформанс “, последва замерване с яйца на постройката на Народното събрание откъм „ Цар Освободител “, само че по концепция на така наречен Отровно трио.

Върху постройката още веднъж се прожектират фрагменти от конфликти с полицията на 2 септември и с изявлението на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Арман Бабикян от „ триото “ още веднъж прикани Цвета Караянчева да подаде оставка. 

След края на митинга стачкуващите поеха на обичайното си шествие до Орлов мост, което мина умерено. 

Към 23 часа кръстовището оставаше блокирано от протестиращите. Линейките минават през него.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР