BNP Paribas Open, втори кръгСтефанос Циципас – Джак Сок 7-6(5),

...
BNP Paribas Open, втори кръгСтефанос Циципас – Джак Сок 7-6(5),
Коментари Харесай

Циципас беше в опасност, но успя да се справи със Сок


BNP Paribas Open, втори кръг

Стефанос Циципас – Джак Сок 7-6(5), 3-6, 7-6(5)

Стефанос Циципас се класира за трети кръг на Мастърс шампионата в Индиън Уелс с сложна, само че заслужена победа над участващия с „уайлд кард“ Джак Сок. Гръцкият тенисист бе съществено усложнен, като имаше потребност от два тайбрека, само че в последна сметка не разреши на международния №147 да сервира сензация и откри място в идната фаза.

Там Циципас ще се изправи против различен представител на домакините – Дженсън Бруксби.

Световният №5 записа повече асове (8-6) и по-малко двойни неточности (2-3), като в това време завоюва 83% от точките си на първи сервис (53/64). И двамата съперници не бяха безапелационни при възможностите си за пробив, като Циципас не осъществя нито един от петте си брейкпойнта, до момента в който Сок оползотвори единствено една от трите си благоприятни условия (33%).

Първият сет бе изцяло равносилен, като и двамата съперници бяха доста солидни на сервис и никой от тях не разреши на съперника си да реализира пробив. Единственият брейкпойт се откри пред Циципас при 5-4, само че той бе пропуснат от гърка след неакуратен бекхенд по правата. Сок бе доста покрай спечелването на сета, откакто поведе с 5-3 в тайбрека, само че международният №5 отговори с два мини-пробива и съумя да обърне резултата, надделявайки със 7-6(5).

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Сок. Началният удар на американеца стартира да затруднява доста съществено неговият конкурент и това разреши на участващия с „уайлд кард“ тенисист да запише ранен пробив, след който поведе безапелационно с 3-0. Това се оказа повратният миг в сета, защото Сок продължи да бъде безукорен при подаванията си и не разреши на Циципас да стигне до брейкпойнт, като по този метод се наложи с 6-3 и изравни резултата в мача.

Заключителният сет бе отражение на първия, като никой от двамата не съумя да пробие сервиса на съперника си. За това може да съжалява Циципас, който пропусна брейкпойнт 4-3, а при 6-5 пропиля три поредни мачбола и разреши на Сок да докара сета до тайбрек. Той приключи тъкмо по този начин, както и предходния, като при 3-5 Циципас напрви серия от четири следващи извоювани точки и по този метод победи със 7-6(5), 3-6, 7-6(5) по-късно над два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР