BNP Paribas Open, трети кръгКарлос Алкарас – Роберто Баутиста Агут

...
BNP Paribas Open, трети кръгКарлос Алкарас – Роберто Баутиста Агут
Коментари Харесай

Алкарас разгроми Баутиста Агут в испанския сблъсък


BNP Paribas Open, трети кръг

Карлос Алкарас – Роберто Баутиста Агут 6-2, 6-0

Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс за пръв път в кариерата си след разгромна победа над Роберто Баутиста Агут. Световният №19 изигра най-силния си мач от началото на сезона и не остави никакви шансове на своя съотечественик, приключвайки дуела единствено за 67 минути.

Следващият съперник на Алкарас ще бъде Даниил Медведев или Гаел Монфис.

Алкарас бе доста по-ефективен на начален удар, записвайки повече асове (4-0) и по-малко двойни неточности (2-4), като в това време завоюва впечатляващите 85% от точките си на първи сервис (23/27). Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро осъществя пет от деветте си точки за пробив (56%), до момента в който Баутиста Агут не съумя да оползотвори единствени брейкпойнт, до който доближи.

Баутиста Агут предприе отбранителна тактика, надявайки се на неточности на Алкарас, само че този метод не му оказа помощ и младежът осъществя ранен пробив за 2-0. Световният №15 прекъсна серията на съперника си, само че не за дълго. Алкарас непрекъснато се движеше по целия корт и наложи непостижимо за своя съотечественик движение, като загуби единствено три точки в идващите три гейма и по този метод натрупа удобен задатък от 5-1. Това на процедура реши изхода от сета, който приключи със сервис гейм на нула за Алкарас, и четвъртата ракета на Испания се наложи с 6-2.

Във втората час Алкарас продължи да показва доста бърз и нападателен тенис, до момента в който Баутиста Агут показваше все по-видими признаци на отмалялост. Четвъртфиналистът от US Open позволи няколко непредизвикани неточности, които дадоха лъч вяра на съперника му, само че бързо успяваше да си върне самодейността и в последна сметка победи с безапелационното 6-2, 6-0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР