BMW сериозно ще увеличи мощността на 3.0-литровия бензинов турбо двигател

...
BMW сериозно ще увеличи мощността на 3.0-литровия бензинов турбо двигател
Коментари Харесай

BMW сериозно увеличава мощността на трилитровия B58 турбо двигател

BMW съществено ще усили мощността на 3.0-литровия бензинов турбо мотор B58. Модифицираният „ шестак “ с показател B58B30M2 ще се появи на новите артикули на баварската марка и ще е обозначен с показател „ четиридесет “.

Ще се инсталира на 5-Series G60 и 7-Series G70. Според блога на BMW, след механични усъвършенствания, пиковата мощ ще се усили от 335 на 370 конски сили, което прави B58B30M2 най-мощната алтернатива за мотор за модели, които не са M Performance.

Очакваните разлики на новата версия на B58 са модифициран всмукателен колектор, по-ефективна турбина и друга охладителна система. За моделите M Performance 3.0-литровият " шестак " също ще бъде преконфигуриран - даже в главната настройка мощността ще се приближи до границата от 400 конски сили.

Според неофициални данни, гамата на новата " петица " ще се състои от напълно електрически и хибридни версии, като вариациите на задвижваната от гориво 5-Series и нейните " батерийни " сътрудници i5 ще бъдат разграничени поравно.

Електрическият седан BMW i5 би трябвало да бъде отчасти уеднаквен с i4 и iX, тъй че купувачите да могат да разчитат на 100 киловатчасова батерия. Но M550i евентуално ще загуби 4.4-литровия V8 и ще премине към електрифицирана версия на B58 от M Performance.

Информацията в блога на BMW не опонира на изказванията на висшето управление на баварската марка – шефът по развиване на BMW неотдавна удостовери, че вложенията в горивни мотори ще продължат и скоро ще бъдат показани нови шест- и осемцилиндрови мотори с турбокомпресор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР