BMW се готви да пусне второто поколение на i8, но

...
BMW се готви да пусне второто поколение на i8, но
Коментари Харесай

Какво знаем за BMW i8M до момента

BMW се готви да пусне второто потомство на i8, само че този път ще се възползва от цялостната мощност на версията с означение М. Ето какво знаем до момента. BMW възнамерява огромно завръщане на спортния автомобил i8, този път като същински суперавтомобил с ентусиазъм от М1.

Дизайнът на новия i8 M ще се отличава със комбинация от извити повърхности и остри линии, като дизайнерските детайли ще припомнят за M1.

Следващият i8 M ще се задвижва от plug-in хибридна система, настроена за успеваемост, с обща мощ от 591 к.с., което го слага на територията на суперавтомобилите. Очаква се цената му да бъде сред 160 000 и 200 000 $.

BMW показа i8 преди съвсем 10 години и почитателите му бяха шокирани: въпреки футуристично изглеждащият автомобил да приличаше на суперавтомобил, мощността му идваше от plug-in хибридна система с трицилиндров мотор с турбокомпресор. С обща мощ от 369 к.с. той можеше да стигне от нула до 96 км/ч за приличните 4,4 секунди. За страдание, това не беше на територията на суперавтомобилите, даже и по стандартите от 2014 година

Разбира се, той можеше да се похвали с 2 л/100 км разход на гориво, само че това не беше нещо, което купувачите на суперавтомобили търсеха. В резултат на това автомобилният производител продаде едвам 20 465 бройки и това е една от аргументите BMW да приключи производството на спортния автомобил i8. Сега обаче немската марка приготвя огромно завръщане на i8.

i8 M е въодушевен от M1

Немският авто производител показва първия автомобил с означение М на пазара през 1978 година и го създава в 456 бройки до 1981 година, когато BMW стопира производството му. Легендарният автомобил остави толкоз значимо завещание, че BMW не посмя да сложи табелката М1 на нито един различен създаден от него автомобил.

Но има няколко дизайнерски детайла, които автомобилният производител е пренесъл върху други коли, като да вземем за пример двете емблеми на гърба на няколко съответни автомобила и приблизително разположения мотор за i8.

През 2019 година автомобилният производител показа концепцията Vision M Next, която ни подсказва, че идващият i8 ще има емблема M. Само че този път това ще бъде същински суперавтомобил. 

Дизайнерският език е комбинация от извити повърхности и остри линии. Неговото наклонено предно стъкло прилича това, инсталирано на i8 от 2014 година, само че въздухозаборниците зад купето са по-големи. Освен това автомобилният производител е сложил набор от вентилационни отвори на панелите на задната четвърт, сходни на тези, инсталирани на M1.

Въпреки че има доста неща, които чакаме да забележим в BMW i8 M през 2026 година, няколко детайла може да не доближат до серийно произвеждане. Сред тях са камерите за задно виждане вместо огледала за назад виждане и доста нападателният челен сплитер.

Освен това фаровете на концептуалния автомобил Vision M Next наподобяват добре, само че автомобилният производител ще би трябвало да ги преоформи и приспособи съгласно колите BMW i, тъй че очаквайте чифт остри хоризонтални LED светлини.

Отвътре автомобилът i8 M ще може да се похвали с чифт спортни седалки с високи тапицерии. Както се очакваше, в арматурното табло няма да има аналогови циферблати, а набор от екрани, сходни на тези от XM, ще украсяват арматурното табло.

Хибридната мощ в „ най-хубавата версия “ на BMW

BMW „ изгори среднощното масло “, с цел да създаде своите plug-in хибридни системи. Тя се сблъска с някои неравности по пътя, само че наподобява, че най-сетне е намерила верните решения за своите коли.

Така че умерено може да се каже, че по стандартите за 2023 година немският авто производител има задоволително такива коли по пътищата, с цел да знае по какъв начин вярно да основава PHEV.

Същата рецепта ще употребява, с цел да задвижва идващия i8 M, само че надъхан най-много за мощ, а не за горивна успеваемост.

Концептуалният автомобил разполагаше с редови бензинов мотор с турбокомпресор, подпомаган от най-малко един електромотор, макар че съгласно слуховете те ще бъдат два (по един за всяка ос).

Когато автомобилният производител показа Vision M Next, той съобщи, че общата мощ е 591 к.с. В резултат на това суперавтомобилът може да се движи от нула до 100 за към три секунди. Това към този момент е територия на суперавтомобилите, нали?

BMW желае да продава суперавтомобил

Както пазарът към този момент потвърди, електрическите коли завоюваха местата си в класациите за продажби не тъй като са за жълти стотинки, а тъй като обезпечават възхитителни характерности. Така че BMW ще даде това на своите клиенти: пестелив всекидневен суперавтомобил. 

Въпреки това производителят няма да го продава за жълти рублинки, а високо в зоната на шестцифрените суми на някоя действителна валута. Според ценовата политика на автомобилния производител идващият i8 M би трябвало да коства сред 160 000 и 200 000 $ без налози, сходно на мощния XM.

В последна сметка структурата от въглеродни нишки и алуминиевите панели на каросерията не могат да бъдат евтини. Очаква се серийният автомобил да бъде показан през 2024 година като модел от 2026 година

BMW сигурно се чисти от почитатели пуритани, които най-вече да купят някоя водна помпа и меко съединяване на за е46. А на това не се живее. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР