BMW представи официално второто поколение на спортния кросоувър X4. Новият

...
BMW представи официално второто поколение на спортния кросоувър X4. Новият
Коментари Харесай

BMW изненада с нова X-четворка, баварецът ще лети с 360 коня по родните пътища

BMW показа публично второто потомство на спортния кросоувър X4. Новият модел ще бъде показан онлайн на автосалона в Женева при започване на март, а продажбите стартират през лятото, написа Факти бг.


Втората генерация на X4 е доста по-голяма от предшественика си. Габаритната дължина е повишена с 81 мм (до 4 752), а широчината - с 37 мм (до 1 918). По-дълго с 37 мм е и междуосието, което към този момент доближава 2 864 мм.



Багажникът поема 525 л в общоприета настройка и 1 430 л при сгъната задна седалка, която се дели в съответствие 40:20:40. Вместимостта до момента бе надлежно 500 и 1 400 литра.



В структурата на новия кросоувър има доста повече алуминий и високоякостни стомани, в сравнение с при първото потомство. Това е разрешило на конструкторите освен да усилят устойчивостта на извъртане, а и да снижат тежестта. Някои от модификациите на новата X-четворка тежат с до 50 кг по-малко от сегашните си аналози.



Със промяната на поколенията се е подобрила и обтекаемостта на модела. Коефициентът на въздушно противодействие е понижен с 10% до 0.30, заслуга за което имат дейните аеродинамични детайли като жалузите в радиаторната решетка. Центърът на тежестта също се намира по-ниско, в сравнение с до момента.



От BMW са планували две напомпани версии на новото X4. През август ще се появи M40i, който ще се оборудва с 3.0-литров бензинов турбодвигател с мощ 360 к.с. (максимален въртящ миг 500 Нм) и ще форсира до 100 км/ч за 4.8 секунди. Под капака на M40d ще работи 3.0-литров дизелов шестак с 326 коня и 680 Нм, който форсира кросоувъра до 100 км/ч за 4.9 сек.



Максималната скорост и на двете M-ки ще бъде лимитирана на 250 км/ч. Ще се отличават от по-слабите модификации по настройките на окачването, изпускателната система, спирачките, джантите и задният M-диференциал.



Гамата от мотори за второто потомство X4 ще включва още две версии на 2.0-литровия четирицилиндров елемент със 184 и 252 к.с., два двулитрови дизела със 190 и 231 коня и един трилитров с 265. Всички модификации ще бъдат снабдени със системата xDrive и осемстепенна автоматизирана трансмисия.



Оборудването на новото X4 включва светодиодни фарове, прожекционен екран, мултимедия с 10.25-инчов екран и жестово ръководство, адаптивен круиз надзор, система за 360-градусово видеонаблюдение, безжично зарядно за мобилни устройства, тризонов климатик, панорамен покрив, вентилирани седалки и вграден Microsoft Office 365, който разрешава приемането на е-поща, нанасянето на корекции в календара и достъпа до лист с контакти от колата.








































































Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР