BMW Group продължава да работи по стратегията си за устойчиво

...
BMW Group продължава да работи по стратегията си за устойчиво
Коментари Харесай

BMW Group с еко отговорни алуминиеви джанти от 2024 година

BMW Group продължава да работи по тактиката си за стабилно и еко-отговорно произвеждане, и разгласи, че от 2024 година всички употребявани в артикули на марките BMW и MINI алуминиеви джанти ще бъдат осъществени със 100% зелена сила.

От BMW Group споделят, че досега, джантите генерират към 5% от CO2 излъчванията на доставчиците на автомобилната компания, а прекосяването към стабилно произвеждане, което разчита на зелена сила, ще понижи излъчванията с повече от 50%. Ежегодното, баварският колос пуска в приложимост към 10 милиона алуминиеви джанти, а новата тактика на BMW Group може да докара до намаляването на CO2 излъчванията с до 500 000 тона на година.

"Алуминият има положителни свойства за преработване, което улеснява претопяването на остарели джанти като част от една кръговата стопанска система. Това отстрани нуждата от енергоемка електролиза за производството на първичната суровина. В същото време вторичната суровина би трябвало да дава отговор на първокласните условия на BMW Group за качество, дизайн, сигурност и механични свойства ", анонсират от компанията.

MINI ще изиграе пионерна роля в новата самодейност на BMW Group, като още през идната година марката ще вкара в експлоатация- при новото потомство на Countryman, алуминиеви джанти, направени от 70% рециклиран материал.

"Комбинацията на 100% зелена сила за произвеждане и 70% рециклиран материал може да докара до понижение на CO2 излъчванията с до 80% спрямо класическия индустриален развой ", разясняват от BMW Group.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР