BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group

...
BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group
Коментари Харесай

Водещи автомобилни компании създават паневропейската мрежа за високоскоростно зареждане

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche оповестиха през днешния ден старта на взаимното дружество IONITY, което ще създава и внедрява мрежа за високоскоростно зареждане High-Power Charging (HPC) за електрически коли в Европа.

С въвеждането на съвсем 400 HPC станции до 2020 година, IONITY ще направи пътуването на дълги дистанции по-лесно и отбелязва значима стъпка за електрическите коли. Базирано в Мюнхен, Германия, взаимното дружество се управлява от основния изпълнителен шеф Михаел Хайеш и основния действен шеф Маркус Грол с възходящ екип, който ще доближи 50 души до началото на 2018 година

„ Първата паневропейска HPC мрежа играе основна роля в установяването на пазар за електрическите коли. IONITY ще реализира нашата обща цел да осигурим на клиентите бързо зареждане и опция за електронно разплащане, с цел да улесни пътуването на дълги дистанции ”, сподели Хайеш.

Тази година ще бъдат отворени общо 20 станции, ситуирани на основни пътища в Германия, Норвегия и Австрия на дистанции от 120 км, посредством партньорства с Tank & Rast, Circle K и OMV.

През 2018 година мрежата ще се разшири до повече от 100 станции, всяка от тях позволяваща на голям брой клиенти, шофиращи коли на разнообразни производители, да зареждат по едно и също време своите коли.

С потенциал до 350 kW на точка на зареждане, мрежата ще употребява европейския стандарт на зареждане Combined Charging System, с цел да понижи доста времето на зареждане в съпоставяне със съществуващите системи.

Равнопоставеният метод към всички марки и европейското разпространяване се чака да създадат електрическите коли по-привлекателни.

Избирането на най-хубавите местоположения взима поради евентуалната интеграция със съществуващите технологии на зареждане и IONITY води договаряния със съществуващите инфраструктурни начинания, както с тези, поддържани от участващите компании, по този начин и с политическите институции. Инвестицията акцентира уговорката на участващите производители към електрическите коли и разчита на интернационално съдействие в сектора.

Основателите - BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group, имат равни дялове в взаимното дружество, а другите автомобилни производители са поканени да спомогнат за разширение на мрежата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР