BMW генерира по-голямата част от ръста на продажбите си от

...
BMW генерира по-голямата част от ръста на продажбите си от
Коментари Харесай

BMW: Бъдещето е електрическо, „повратната точка“ при ДВГ е настъпила

BMW генерира по-голямата част от растежа на продажбите си от електрически коли, а не от обичайните транспортни средства, ползващи мотори с вътрешно горене, съгласно основния финансов шеф на компанията Валтер Мертл.

" Повратната точка за моторите с вътрешно горене към този момент е настъпила ", споделя Мертл по време на кръгла маса за медиите, като прибавя, че съгласно него тя е била достигната от автомобилния производител още през предходната година.

Той предвижда, че " сегашните продажби на коли с вътрешно горене ще продължат, а по-късно леко ще спаднат ", защото се обрисуват рестриктивните мерки за бензинови и дизелови коли да влязат в действие.

Коментарите на финансовия шеф идват в миг, когато европейските производители от ден на ден насочват фокуса си към електрически транспортни средства, поради двете забрани от 2035 година за коли, употребяващи изкопаеми горива, във Англия и на континента.

Въпреки това някои предизвестиха, че директният метод може да не е най-ефективното икономическо средство за реализиране на екологичните цели, като в същото време се поддържа високо произвеждане, написа Fortune.

BMW предизвести, че вместо това политиците би трябвало да се съсредоточат върху постепенни цели, с цел да запазят опцията за избор на клиентите, защото електрическите автомобили нормално са по-скъпи.

В изявление за City A.M. през октомври основният изпълнителен шеф на Seat и Cupra Уейн Грифитс съобщи, че по-прагматичен метод би бил стимулирането на електрическите коли и подобряването на неприятната инфраструктура за зареждане.

През предходната година към 15% от продажбите на BMW идват от електрически автомобили, а задачата на компанията е до 2026 година този дял да доближи една трета. През въпросната година BMW има проект да пусне на пазара шест нови модела от линията си " Neue Klasse ", предопределена единствено за електрически транспортни средства, което съставлява изпитание на стойност няколко милиарда евро за превъзмогване на софтуерното закъснение от съперниците, написа Reuters.

Но Мертл споделя, че маржовете на компанията за обичайните коли с ДВГ и EV няма да доближат паритет преди 2026 година заради по-високите разноски, свързани с новите технологии за акумулатори.

BMW се придържа към авансово оповестената си цел за 3 милиона продадени автомобила до 2030 година с марж от 8-10%, консервативна цел, която е по-ниска от упования за 2023 година от към 10,3%.

Главният изпълнителен шеф на компанията Оливер Ципсе съобщи през септември, че тя ще бъде " най-малко също толкоз печеливша при огромна продажба на електрическите автомобили Neue Klasse ", подкрепена от по-ниските им разноски за акумулатори и по-високата успеваемост на киловатчас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР