BMW е марка, известна в цял свят. Компанията е основана

...
BMW е марка, известна в цял свят. Компанията е основана
Коментари Харесай

Най-добрите BMW-та в историята

BMW е марка, известна в целия свят. Компанията е учредена през 1916 година в Мюнхен, Германия, с цел да създава първо елементи за самолети, по-късно селскостопански машини, мотоциклети и най-после коли. Първият модел е лицензен, наименуван е Dixi и е стартиран през 1928 година Именно той слага началото на дълга линия от известни с марката BMW.

Компанията минава през сложни времена през 50-те години на предишния век, само че съумява да се измъкне от рецесията благодарение на своите гениални разработки, които след това раждат доста първокласни коли, продаващи се по целия свят. Сега ще ви покажем най-хубавите модели на BMW за всички времена.
1. BMW NAZCA C2  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ I)

Проектиран от гениалния Джорджето Джуджаро, този модел е останал в историята като един от най-великолепните планове на BMW. Концептуалният състезателен автомобил е създаден от баварците в тясно съдействие с известната инженерингова компания Italdesign и приключен през 1992 година

Това е втори опит за концепцията Nazca M12 от 1991 година Инженерите модифицират 5.0-литровия V12 мотор, употребявайки Alpina BMW Series 8, с цел да генерира 380 к.с. с. и оптималната скорост от 295 км/ч. Построени са общо три такива скъпоценни автомобила, оборудвани с порти от въглеродни нишки. Nazca C2 е един от най-желаните колекционерски коли с марка BMW.

2. BMW ALPINA B10 Biturbo  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ I)

B20 Biturbo демонстрира креативният талант на Alpina, който премисля представителния автомобил на BMW Серия 5 (E34), което води до изключителна продуктивност. Общо 507 от тези коли са създадени преди края на производството им през 1994 година

Сглобяването стартира през 1989 година, когато моделът се появява на автомобилното ревю в Женева за публично показване пред света. Автомобилът продължава развиването си с помощта на премислените усъвършенствания, осъществени от екипа на Alpina и съвсем незабавно се трансформира в най-бързия седан на планетата.
3. E30 BMW M3  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ I)

Моделът се създава от 1987 до 1991 година и през цялата тази ера точно М3 служи като ентусиазъм за всички вариации с показател M. Динамиката на шофиране е отлична и E30 сложи високо летвата за другите производители на коли, които след това се пробваха да реализират същото наслаждение от шофирането.

Сред феновете на спортните коли тази кола е известна, като " Божията каляска ". Тази перла беше най-хубавият метод за реализиране на спортни победи и споменът за нея е жив и до през днешния ден.
4. BMW Isetta  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ I)

Може да сте чували Isetta, наречена Iso или Bubble car. Тази дребна кола, сходна на балон, е вдъхновението за всички сладки кръгли мини-автомобили, които последваха.пIsetta беше първата в историята, която реализира необикновено невисок разход на гориво от 3 л/100 км. Това се дължи на четиритактовия мотор с размер 247 cm3, основан въз основата на стилен мотоциклетен елемент.

Iso Isetta се създава от 1953 до 1956 година, BMW Isetta от 1955 до 1962 година, Velam Isetta от 1955 до 1958 година и Romi-Isetta от 1956 до 1961 година Това " бебе " с италиански дизайн е конструирано за Германия, Франция, Испания, Бразилия, Белгия и Обединеното кралство. През късия интервал, когато микрокарът е в продажба, са създадени и продадени 161 728 екземпляра. Тези дребни съкровища през днешния ден се смятат за скъпи колекционерски предмети.
5. BMW 507  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ I)

Моделът, създаден за първи път през 1956 година, просъществува до 1959 година Произведени са общо 252 бройки, което прави 507 значим колекционерски автомобил от ерата на 50-те години. Концепцията е изобретена от американския вносител Макс Хофман. Той моли BMW да построи роудстър със особено направено шаси от ламарина, въодушевено от Албрехт декор Херц.

Полученият автомобил беше отличен образец за инженерно майсторство, задвижван от 3,0-литров V8 мотор и 4-степенна ръчна скоростна кутия ZF. Този хубав кабриолет е издигнат с вярата, че ще стане шлагер в продажбите, само че яростна конкуренция на пазара на коли в Съединени американски щати и високата цена на роудстъра веди до търговски неуспех и дребен брой създадени копия. По-късно този модел е сменен от Z1 и Z8.

ЧАСТ II
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР