Блондинката Димитрина Динева е новият собственик на сикаджийската фирма Агрокоз. Кримигероят

...
Блондинката Димитрина Динева е новият собственик на сикаджийската фирма Агрокоз.
Кримигероят
Коментари Харесай

Кела прехвърли една от фирмите си на треньорка по спортни танци


Блондинката Димитрина Динева е новият притежател на сикаджийската компания „ Агрокоз ”.

Кримигероят от Бургас – Пламен Дишков-Кела, е трансферирал тихомълком земеделския си бизнес на подставено лице.

 

Цялата тази врътка цели плануваните вложения в размер на десетки милиони левове да не бият на очи и да не пораждат въпроси за произхода им, поради бурното минало на Кела като необут на СИК по южното ни Черноморие.

 

Отделно от това не би трябвало да забравяме, че още не е завършило и делото за убийството на бургаския предприемач Димитър Стаматов-Мастара, в което Кела е апетитен като гарант.

След драми продължаващи две десетилетия и голям брой спорни присъди, Върховния касационен съд върна процеса за ново разглеждане. Това значи, че рискът Кела да бъде приет за отговорен остава, което пък може да докара до възможна конфискация на благосъстоянието и бизнеса му.

 

В този ред на мисли, поради съществуващия риск, напълно разумно е компаниите на подземния необут да се водят на други хора.
За своя пионка в земеделският бизнес Дишков избира не някой безпаричен ром или психологично болен маргинал, а чаровна треньорка по спортни танци Димитрина Динева.

През юли тази година, русокоската, занимаваща се цялостен живот с образование на деца в старозагорският клуб по спортни танци „ Денс Юник ”, ни в чеп ни в ръкав взема решение да купи от Кела компания „ Агрокоз ”.

 

Чрез нея мафиотът от години обработва хиляди декари взети под аренда ниви в селата към Бургас. Основните култури, които се сеят, са жито и царевица.

От документи в земеделското министерство излиза наяве, че треньорката по спортни танци поема отговорността да се грижи и за стадо от няколкостотин глави наедрял рогат добитък. Малко преди да стане договорката, Пламен Дишков съумява да се уреди и с изключителна дотация от Държавен фонд „ Земеделие ”. Фирмата му е подкрепена с 20 602 лева по изключителната мярка „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на Ковид-19 ”.

 

С покупката на компания „ Агрокоз ”, треньорката Димитрина става притежател и на дъщерната й компания „ Аква Нова – Пак ”, посредством която Кела от няколко години създава бутилирана вода. Доколкото може да се има вяра на рекламата, водата е пречистена до съвършенство, ултрафилтрирана, очистена от тежки метали, бактерии, вируси и други токсини, подобаваща за ежедневна консумация. Любопитно е, че марката до неотдавна бе и спонсор на футболния „ Левски ”.

Явно ролята на търговец на вода не се вписва в задачата на треньорката по спортни танци. За това тя небрежно продава дъщерната компания на майката на Дишков.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР