Блокирани са активи на руски олигарси и длъжностни лица на

...
Блокирани са активи на руски олигарси и длъжностни лица на
Коментари Харесай

Блокираните руски активи надхвърлят 330 млрд. долара

Блокирани са активи на съветски олигарси и длъжностни лица на стойност 30 милиарда $ и са замразени 300 милиарда $, благосъстоятелност на съветската централна банка, съобщи в взаимно изказване работната група- съветския хайлайф, проксита и олигарси (REPO).
Освен това са арестувани най-малко пет първокласни яхти и са замразени луксозни недвижими парцели, благосъстоятелност на милиардери от страната. "Заедно ще подсигуряваме, че нашите наказания ще продължат да постановат разноски на Русия за нейната непровокирана и продължаваща експанзия в Украйна ", се споделя в изказване на групата, оповестено от Министерството на финансите на Съединени американски щати.
REPO беше основана на 17 март, три седмици след нахлуването в Украйна, с цел да ускори икономическия напън върху Москва с вярата да накара съветския президент Владимир Путин да приключи войната.
В състава му влизат висши чиновници в региона на финансите и правораздаването на Съединени американски щати, Австралия, Франция, Канада, Германия, Япония, Италия, Англия и Европейската комисия. Постепенно стартират да завземат първокласните имения и мега-яхтите на съветските милиардери, за които се знае, че са свързани с Путин.
Но те също по този начин работят за уединяване на Москва в международната финансова система, като затрудняват Кремъл да употребява парите си на международните пазари.
В неделя Англия, Канада, Япония и Съединени американски щати взаимно оповестиха, че ще забранят закупуването на злато от Русия, с цел да попречат на страната и нейните магнати да употребяват метала, с цел да избегнат глобите.
РЕПО предизвести, че ще продължи да преследва активите на богатите и авторитетни руснаци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР