Блокирането на зърнобазата в каменското село Свобода, в която бяха

...
Блокирането на зърнобазата в каменското село Свобода, в която бяха
Коментари Харесай

Административен пропуск блокирал зърнобазата край Бургас

Блокирането на зърнобазата в каменското село Свобода, в която бяха открити тонове недекларирано зърно преди дни, е поради административен пропуск при попълването на документите. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по бТВ зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

„ Има регулаторна рамка, която постанова всеки месец да се заявява зърното, което е лично на оператор (търговец или производител), както и зърното, което се складира при него. Във връзка с потребността от основаването на този специфичен запас се наложи да създадем изключителна инспекция, с цел да забележим каква е действителната наличност по складовете. При нея открихме, че има една доста огромна недекларирана база със стабилен размер от 263 000 тона зърно “, изясни той.

Веднага след инспекцията са сезирани виновните институции.

„ Според информацията, която имаме досега, се касае за административен пропуск при попълването на документите, издали сме наставление, той ще бъде отхвърлен. Тепърва ще се открива чие е зърното. В декларацията, подадена от оператора има декларирано единствено лично зърно, а не и такова, което се съхранява за други лица “, разясни Христанов.

Очаква се инспекцията да свърши до дни.

„ В рамките на инспекцията установихме, че в други оператори има към още 306 000 тона недекларирано зърно. На тях също ще им отправим нужните ограничения “, добави зам.-министърът на земеделието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР