Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще доведе до

...
Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще доведе до
Коментари Харесай

Lloyd's очаква да понесе "големи загуби" заради блокирането на Суецкия канал



Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще докара до " огромни загуби " за Lloyd’s of London, сподели ръководителят на лондонския осигурителен и презастрахователен пазар, оповестява Ройтерс.

Застрахователният пазар в Лондон към този момент записва загуба от 900 милиона паунда (около 1,2 милиарда долара) през 2020 година поради коронавирусната пандемия след облага от 2,5 милиарда паунда през 2019 година

Суецкият канал продължава " да чисти " натрупалите се кораби след сполучливото пренасяне на заседналия огромен кораб-контейнеровоз, който блокира за седмица трафика през канала и аргументи хаос в международните вериги за доставки.

Брус Карнеги-Браун от Lloyd’s of London съобщи пред организация Ройтерс, че е прекомерно рано да се реши точната загуба, само че " това явно ще бъде огромна загуба освен за заседналия транспортен съд Ever Given, само че и за всички останали кораби, които бяха хванати в капан и не можеха да преминат ".

Той добави, че това може да значи загуба за Lloyd`s от към 100 милиона $ или даже повече.

Очаква се исковете за застраховка " Гражданска отговорност " за кораби и товари, наранени от закъснението, в началото да попаднат на отговорността на застрахователя на кораба Ever Given - компанията UK P&I Club. Но английската P&I Club също по този начин ще употребява подписаните презастраховки, част от които са на пазара на Lloyd’s, показват източници от сектора.

 Заседналия транспортен съд в Суецкия канал

Карнеги-Браун сподели, че Lloyd’s може да е виновен за към 5-10% от общите презастрахователни искове.

По-рано тази седмица кредитната организация Fitch Ratings съобщи, че световните презастрахователи евентуално ще се сблъскат с искове за стотици милиони евро поради случая в Суецкия канал.

Очаква се Lloyd’s да изплати 3,4 милиарда паунда през 2020 година по искове без презастраховане, свързани с коронавирусната рецесия, като Карнеги-Браун уточни, че доста от тези заплащания ще бъдат свързани с анулация на огромни събития като да вземем за пример тенис шампионата на Уимбълдън. Плащанията, свързани с Covid-19, ще продължат и тази година, добави той.

Lloyd’s of London уточни, че премийното равнище се е повишило през предходната година с 10,8%, като покачването ще траяли и през 2021 година Застрахователите нормално усилват премийните проценти, откакто претърпят огромни загуби.

След няколко локдауни заради пандемията, Lloyd’s of London ще бъде отворен още веднъж на 17 май. Карнеги-Браун сподели, че изследванията демонстрират, че множеството чиновници на застрахователния пазар чакат да се върнат в офиса " минимум по три дни в седмицата ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР