Блокирането на футболния живот в Европа и по целия свят

...
Блокирането на футболния живот в Европа и по целия свят
Коментари Харесай

УЕФА разглежда два извънредни варианта за края на сезона, пишат в Италия

Блокирането на футболния живот в Европа и по целия свят поради върлуващия ковид продължава да предизвика медиите да гадаят какво би направила УЕФА, с цел да приключи сезона по някакъв метод.

Според вестник " Кориере каузи Сера " краен период за възобновяването на шампионатите, както и на европейските клубни шампионати, е 15 май. Към този миг УЕФА е подготвена да даде още две седмици толеранс за завършването на сезона и това е датата 15 юли, написа още изданието.

 Все повече клубове на Острова не желаят да доиграват сезона, твърди The Athletic

Ако това като най-благоприятен вид се реализира, шампионатите и шампионатите на европейската централа ще приключат в интензивен режим. Но не е изключено обстановката на Стария континент да не се възстановява и шампионатите да не започват до 15 май. Тогава УЕФА има още два крайни разновидността, оповестява Calcio e Finanza, базирайки се на свои информатори от Нион. И двата наподобяват много екстрени, даже революционни за общоприетия футболен календар.

Първият вид е на първо време по най-бързия метод да се завършат шампионатите на страните в Европа, в случай че би трябвало даже да се играят мачове на всеки три дни без значение дали денят е понеделник, сряда или събота. След като завършат шампионатите на целия континент, по сходна процедура да завършат европейските клубни шампионати - Шампионската лига и Лига Европа.

Вторият вид би означавал, че всичко се случва както преди, а точно шампионатите се играят по едно и също време, с цел да се компенсира допустимо най-голямото закъснение. Но тогава крайната дата за довеждане докрай на шампионатите може да бъде изместена с съвсем два месеца! Това значи, че УЕФА ще употребява датите за Европейското състезание за довеждане докрай на сезона и действително мачове може да има до август. След това пък да стартират новите шампионати със напълно дребна пауза и тогава да се преследва връщане на предходния календар.

 Няма да позволен обединение на сезоните в Италия

В огромните шампионати като Германия да вземем за пример самите футболисти желаят сезонът да приключи, тъй като в договорите на играчите има съществени бонуси за повече изиграни срещи, за стъпване на терена даже както и за реализирани извоювани точки в края на сезона.

Ако това се случи, то в средата на лятото ще имаме по едно и също време трансферен интервал и шампионати. ФИФА към този момент приготвя документ, който да урегулира и договорите на играчите, като фиксира, че те би трябвало да важат до края на сезона, без значение по кое време е краят този сезон. Като опция за трансферния интервал ще стартира през септември или октомври и да продължи до януари. Това значи, че тогава зимният интервал ще падне.

Някои наблюдаващи, или близки до УЕФА хора, настояват, че централата преглежда и трети вид, който включва плейофи за купата и мачове за оставане във всяка лига. Така ще играят единствено тимовете, които имат директен интерес или действителна опция да завоюват трофей или да останат в групите.

За момента разновидността за отменяне на сезона наподобява изцяло действителен, само че очевидно никой в УЕФА и богатите шампионати не желае да го мисли или разисква.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР