Блокираха за час пътен възел "Белокопитово" в посока СофияРаботници от

...
Блокираха за час пътен възел "Белокопитово" в посока СофияРаботници от
Коментари Харесай

Работници от Автомагистрали Черно море отново излязоха на протест

Блокираха за час пътен възел "Белокопитово " в посока София

Работници от шуменската пътностроителна компания „ Автомагистрали Черно море " блокираха през днешния ден за час пътен възел "Белокопитово " в посока София.

Причината - повече от година близо 28 милиона лв. за ремонт на сектор от автомагистрала „ Тракия " не са изплатени, по тази причина и заплатите в сдружението са забавени с 4 месеца. Според протестиращите има и риск от редуциране на 70% от строителите, предава.

От април предходната година не престават кореспонденцията с министерството на районното развиване, срещите с министри и митингите на компанията с едно искане – погашение на дължимата сума.

"Ние сме излъгани, тъй като имахме период много къс, в който трябваше да осъществим този ремонт, положихме старания, нашите хора работеха по 14 часа и ремонтът беше приключен в период с нужното качество. "

"Не можем да си получим заплатите, нещо направено преди 1 година към този момент. Второто, което е, ние не можем да работим и третото, тези пари, които са били тогава, сега не са същите пари, тъй като инфлацията към този момент ги е изяла ", съобщи Петя Стоянова, стопански шеф на Автомагистрали Черно море " – Шумен.

Според районния министър Гроздан Караджов на следващия ден след обяд ще бъде обяснен механизмът, по който ще се извърши заплащането.

"И се оправдавам доста на всички компании за забавянето. Моля за още малко пролонгация, въпросът е юридически, не е въпрос на политическа воля, има ясна воля да бъдат изплатени най-малко 50 % от средствата на компаниите ", съобщи Петя Стоянова, стопански шеф на "Автомагистрали Черно море – Шумен ".

Работещите в строителната компания желаят само да получат забавените заплати и да продължат да работят. Те обявиха, че митингът им е синдикален и от него не трябва да се извличат политически дивиденти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР