Блокадата от вчера на АМ Струма“ при Дупница ще продължи

...
Блокадата от вчера на АМ Струма“ при Дупница ще продължи
Коментари Харесай

Протестът на енергетици и миньори продължава, остава блокадата край Дупница

Блокадата от през вчерашния ден на Автомагистрала „ Струма “ при Дупница ще продължи и през днешния ден до решение на проблемите с Регионалния обективен преход и осъществяването на шестте точки , изпратени до парламентарните групи в Народното събрание. Това оповестиха уредниците на демонстрациите.

По най-малко 100 протестиращи ще са на аутобана при пътен възел „ Бинека “ , като движенето е спряно в двете направления. Полиция и жандармерия охранява блокирания сектор и методите към него. Направен е график за периодично повтаряне на протестиращите на по 8 часа – тези, които не са в дежурство и на промяна, са на Автомагистрала „ Струма “.

Снощи от ТЕЦ-а докараха и елемент , с цел да се обезпечи ток за през нощта. Осигурява се храна, сандвичи и вода, за групата на митинга. Енергетиците и миньорите са решени да водят борбата до дъно, до момента в който не получат гаранции, че несправедливият и неплатежоспособен План за обективен преход не бъде изменен . Йоанис Панайотис, вицепрезидент на КТ „ Подкрепа “ , пристигна при протестиращите и съобщи:

„ Това е битка, която ще се отрази върху всеки един български жител. Борбата на тези хора е битка на всички нас. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР