Блокада на ул."Съборна" пред електронната бариера организират днес живеещите в

...
Блокада на ул."Съборна" пред електронната бариера организират днес живеещите в
Коментари Харесай

БУНТ В ПЛОВДИВ! Хората в Стария град се вдигнаха на протест

Блокада на ул. "Съборна " пред електронната преграда провеждат през днешния ден живеещите в Стария град. Протестът е плануван за 10 часа поради новите правила за ограничаване на достъп с коли в резервата, които влизат в действие от 1 ноември.

Жителите на Стария град са възмутени, че от общината са дали единствено по един пропуск на домакинство. "Имаме къщи, в които живеят и огромните ни деца. Те също имат коли, само че единствено един автомобил може да минава през бариерата. Всички си плащаме налозите и до момента нямаше проблем да си паркираме колите, а сме си обезпечили и места, без да пречим на никого ", яростно разясниха за "Марица " недоволните.

Вчера в 16 часа те чакаха за пропуските си, само че доста от тях останаха с празни ръце. На бариерата не се яви представител на общината, с цел да даде пояснение по казуса.

Ще спрем придвижването на следващия ден, в случай че няма позитивно решение, предизвестиха живеещите в Стария град. От общината оповестиха, че на жителите на резервата с непрекъснат адрес са издадени 35 пропуща - по един на парцел. Недоволство има и измежду родителите, чиито деца посещават ДГ "Щурче " и Арменското учебно заведение. Според новите правила и те нямат право да минават с колите през бариерата. На нокти са и хотелиерите, които също са наранени от новия режим за достъп. От администрацията изясняват, че бариерата е сложена тъкмо с тази цел - да се ограничи трафикът в резервата, който пречи на туристите. Регистрационните номера на колите, на които достъпът е позволен, са вкарани в софтуера и бариерата ги разпознава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР