Близо трийсет потребители на социални медии ще бъдат разследвани заради

...
Близо трийсет потребители на социални медии ще бъдат разследвани заради
Коментари Харесай

В Турция разследват потребители на социални мрежи за публикации за коронавируса

Близо трийсет консуматори на обществени медии ще бъдат разследвани поради постове, всяващи суматоха по отношение на новия ковид, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Екипи на полицейския отдел за киберпрестъпления са открили до момента 29 лица, свързани с сходни постове, които целят да породят боязън измежду обществеността с погрешни изказвания, като да вземем за пример, че в Турция има зараза от Ковид-19, че институциите не са взели нужните ограничения, че тематиката се крие от хората и така нататък

Данните на въпросните консуматори на обществени медии са били предадени на съответните управляващи, с цел да бъдат подхванати нужните дейности по отношение на тях, добавя Българска телеграфна агенция.

Истанбулската прокуратура заяви, че е стартирана инспекция на изявления, подправени вести и споделяния, чието естество заплашва общата сигурност и успокоение. Продължават напъните за определяне на обвинените, се показва още в известието.

Преди няколко дни турските управляващи оповестиха, че киберполицията ще се бори с дезинформациите за новия ковид в Турция, които циркулират в обществените медии. Като част от тези дейности служителите на реда имат за задача да наблюдават обществените медийни платформи за подправена информация, която може да всее суматоха измежду жителите, заяви основната дирекция по сигурността. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР