Близо седмица след погрома в центъра на София при протеста

...
Близо седмица след погрома в центъра на София при протеста
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Полицаите като сложат маските, е ясно, че няма да спазват закона

Близо седмица след погрома в центъра на София при митинга против БФС, продължава прехвърлянето на отговорността за случилото се.

" Считам, че е неприемливо вътрешният министър в едно държавно управление да има забележим разнобой с министър-председателя и с един от мандатоносителите и да излъчва такива послания в обществото. От сходен вид връзки постоянно страда държавността. Прави неприятно усещане на жителите и на престъпния контингент, че може да си прави това, което искат- има явен разнобой в изпълнителната власт, ДАНС с министър-председателя. Денков е в обстановка, в която няма на кого да се облегне ", разяснява дипломатът и специалист по сигурност Иван Анчев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Той прикани за строги санкции за служителите на реда, използвали несъразмерна мощ против протестиращи. Също по този начин акцентира, че е имало доста униформени, които са си изпълнявали отговорностите както би трябвало.

" Не приемем това, което видях в първите часове - трима служители на реда да бият с палки паднал на земята човек, може да е най-големият хулиганин, само че не е вярно. Скандалното държание е по време на такива събития да си на кино, в случай че ще да си режисьор на този филм, ти си министър и е редно да си тръгнеш, с цел да бъдеш с твоите сътрудници в центъра. Ежеминутният контакт дава убеденост на чиновниците ", безапелационен беше Анчев.

Пред Bulgaria ON AIR той уточни грешките в планирането на интервенцията и дейностите на чиновниците на реда на терен: " Тези водни оръдия ескалират в допълнение напрежението. Да слагаш на първа линия с жълти жилетки неекипирани служители на реда, единствено и единствено да вдъхнеш почитание към тези пристигнали със злоумишлени цели, е непрофесионално ". 

Според Анчев неточност е било стартирането на маскирани служители на реда против протестиращите. Той посочи, че такива са единствено чиновниците на СОБТ.

" Този човек няма да съблюдава прецизно повелите на закона, това е неточност на планирането, на ръководителите на терен. Този псевдо бабаитлък, който си мислят, че униформата им дава, би трябвало да бъде изкоренено. Българската полиция към момента не е станала полиция, а се държи като милиция ", сподели специалистът по сигурността.

Позицията му е, че Борислав Михайлов би трябвало да подаде оставка. 

Също по този начин предложи кметът на София да стартира акция за премахване на футболното безчинство по образеца на Англия, където " футболните мачове се гледат като спектакъл ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР