Близо пет години след затварянето на Корпоративна търговска банка (КТБ)

...
Близо пет години след затварянето на Корпоративна търговска банка (КТБ)
Коментари Харесай

От 9 май започва изплащането на над половин милиард лева на част от кредиторите на КТБ

Близо пет години след затварянето на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) и четири след оповестяването ѝ в неплатежоспособност стартира разпределението на събрани от синдиците 570 млн. лева Те ще бъдат изплатени на кредиторите, включени в първата частична сметка за систематизиране, която съдържа над 7 хиляди институции, компании и жители, оповестява " Капитал ".

Повечето от кредиторите са държали по сметките си суми над обезпечения размер от 100 хиляди евро или са били с депозити, подписани при преференциални условия, което ги лиши от правото да получат парите си от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Самият фонд също е в листата с взимане за 3.7 милиарда лева от общо изчезналите над 5 милиарда лева, само че ще бъде пререден от обезпечените кредитори, като на процедура всеки от имащите право на систематизиране ще получи единствено дребен % от размера на вземането си.

Изплащането на парите ще стартира на следващия ден (9 май). Първата порция средства, събрана от синдиците посредством осребряване на имущество от банкрутиралата банка, ще може да се потърси през клоновата мрежа на " Уникредит Булбанк ", която е била определена да посредничи в процедурата.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР