Близо милион души са взели експериментална ваксина срещу коронавирус, разработена

...
Близо милион души са взели експериментална ваксина срещу коронавирус, разработена
Коментари Харесай

1 млн. души ваксинирани с експериментална ваксина в Китай

Близо милион души са взели пробна ваксина против ковид, създадена от китайската компания Sinopharm, споделиха от компанията, макар че към момента не е предоставила никакви ясни клинични доказателства за резултатност, заяви Агенция Франс Прес.

Китай дава пробни ваксини Covid-19 на хора, в това число държавни чиновници, студенти и съществени чиновници, които се насочат в чужбина от юли.

Шефът на Sinopharm сподели пред медиите тази седмица, че близо милион души до момента са получили имунизацията си за незабавна приложимост, макар че той не уточни съответно число.

" Не сме получили нито един отчет за тежка нежелана реакция и единствено някои са имали някои леки признаци ", сподели Лю Дзинчжен в изявление.

Китай се опитваше да създаде своята ваксина за новия вирус - който се появи за първи път в центъра на страната в края на предходната година - с четири ваксини, които в този момент са в последния стадий на тестване.

Много от тестванията се организират в чужбина, защото Китай значително сложи вируса под надзор в своите граници.

Sinopharm тества две ваксини в следващ стадий на изпитвания в страни, в това число ОАЕ, Бахрейн, Египет, Йордания, Перу и Аржентина.

Тази седмица компанията съобщи, че е " водеща в света във всички аспекти " на създаването на ваксини, въпреки и да не е предоставила клинични доказателства от настоящи изпитвания.

Вместо това компанията цитира анекдотични прекарвания от тези, които са били имунизирани, в това число " строителния личен състав, дипломатите и студенти ", които съгласно нея са посетили повече от 150 страни след имунизация, без да са се заразили.

Президентът Си Цзинпин съобщи, че всяка китайска ваксина би била " световно публично богатство ", откакто страната беше подложена на рецензии, изключително от Съединени американски щати.

Мнозина, които са били имунизирани в Китай, не са публични участници в тестванията на производителите на медикаменти и се твърди, че са го създали непринудено.

" От момента на експлоадирането на епидемията от ковид китайското държавно управление утвърди пет софтуерни метода към създаване на средства против инфекцията. Става дума за инактивирани (убити), рекомбинантни препарати, ваксини на основата на аденовирусен вектор, на основата на атенюирани (отслабени) грипни вируси, а също на нуклеинови киселини ", сподели през днешния ден представителят на външното министерство Чжао Лицзян по телевизионния канал Си Джи Ти Ен.

Той добави, че " Китай разполага с пет ваксини против ковид, които сега минават трета фаза на клинични тествания в ОАЕ, Бразилия, Пакистан, Перу и други страни ".

Говорителят означи, че " след завършването на проучванията и разработките китайските ваксини ще бъдат допустимо най-бързо включени в листата за продажби, който се контролира от механизма COVAX (Ковакс) и ще това ще внесе своя принос за достъпността на препаратите и снабдяването с тях на разрастващите се страни в света ".

Миналия месец представителят на китайското министерство на науката и техниката Тян Баого заяви, че китайски експерти организират клинични тествания на 13 ваксини против коронавирусна зараза, като 4 от тях са в трети етап на тествания.

Ковакс е интернационален механизъм, основан от Световната здравна организация взаимно с Глобалния алианс по имунизациите и имунизациите и Коалицията за нововъведения в региона на готовността за епидемии. Той е основан за да се подсигурява заслужено систематизиране сред всички страни в света на имунизациите против ковид. В рамките на този механизъм до края на 2021 година би трябвало да бъдат създадени и отмерено разпределени 2 милиарда дози.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР