Близо двеста души - жители на кв. Черно море“, Рудник

...
Близо двеста души - жители на кв. Черно море“, Рудник
Коментари Харесай

200 на протест заради лош път, блокираха участъка Бургас-Каблешково- Обзор

Близо двеста души - поданици на кв. „ Черно море “, Рудник Каблешково, Поморие, Каменар и oбщина Несебър излязоха тази заран на митинг и блокираха придвижването край разклона за Лъка в символ на неодобрение против неприятното положение на пътя в района. Близо 80- километровия сектор свързва Бургас, Каблешково и Обзор, минава през Дюлинския проход, част от републиканската пътна мрежа, а по думите на локалното население повсеместен ремонт не е осъществяван от 30 години. На места маркировката от дълго време е премахнат.

Спорадичните поправки с некачествени материали не вземат решение казуса, съобщи Георги Янчев от Поморие. И акцентира, че митингът не е политически. „ Искаме цялостна замяна на пътната настилка. Защото в това положение, пътят е рисков. Има доста произшествия. А за смъртните случаи тук, може да се ориентирате по паметниците край пътя. Целият сектор е на талази. А тук-там те доближават до два бала “, сподели той.

„ Като туристическа дестинация Бургас заслужава да има естествена инфраструктура. Това е лицето ни пред чужбина- сходство на път “, споделят локалните поданици. И декларират, че в случай че не бъдат подхванати ограничения, ще преминат към гражданско непокорство.

Чуйте още по тематиката в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР