Близо до целта е минал един украински дрон. Той е

...
Близо до целта е минал един украински дрон. Той е
Коментари Харесай

Близо до целта: Украински дрон прелетя над резиденция на Путин

Близо до задачата е минал един украински дрон. Той е прелят до една от резиденциите на Владимир Путин.

Главното разследващо ръководство (ГРУ) и Министерството на защитата на Украйна признаха, че са направили офанзива над петролно хранилище. То се намира в Ленинградска област.

По време на интервенцията един от дроновете прелетял над Валдай

Именно там се намира дворецът – резиденция на Путин, както и персоналните парцели на олигарсите Аркадий и Борис Ротенберг. Бившия ръководител на борда на шефовете на банка „ Русия “ Юрий Ковалчук също има парцел там.

„ Отсега нататък военните обекти в Санкт Петербург и Ленинградска област са в обсега на украинските сили “, декларира източникът от украинските специфични служби пред изданието.

Твърди се, че парчета от дроновете-камикадзе са паднали в откритата зона на една от елеваторните площадки на пристанището, ситуирана сред резервоарите за мазут. Това е провокирало гърмеж и последвал пожар, чиято повърхност е към 130 кв.м.

Петролният терминал в Санкт Петербург е най-голямото съветско оборудване за претоварване на петролни артикули в Балтийския район

Според осведомителния канал Shot дронът, който е превозвал към 3 кг експлозив, е бил свален наоколо до задачата. Останките на „ безпилотния летателен уред “ са били открити на територията на петербургския нефтен терминал АД, както и във Финския залив.

Източник: България днес 

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР