Близо до магистралата от София за Варна вече се издига

...
Близо до магистралата от София за Варна вече се издига
Коментари Харесай

Монтираха 4-метров кръст до търговищкото село Буховци

Близо до автомагистралата от София за Варна към този момент се издига стоманен кръст, с помощта на хората от търговищкото село Буховци. Идеята е на кмета, а великодушен донор я подкрепил финансово.

Кръстът е висок четири метра и половина и е необятен два метра и половина. Монтиран е върху здрава канара на самият връх в местността „ Фисека “ край село Буховци. По мрачно се вижда от надалеч, тъй като има лично осветяване, което се зарежда от слънчеви панели. Докарали го до тук с високо проходима техника и огромен възторг.

Мариан Цанков, кмет на с. Буховци: " Най-вече го вършим и за селото, тъй като това е една дестинация, която е обичана на нашите съселяни, която се посещава непрекъснато, тъй като изгледът е прелестен, и мястото е доста хубаво. Това нека да сплоти близките села и много хора – повече вярващи да идват да го посетят, ние, когато го поставихме този кръст, безусловно ми потекоха сълзите, както и на някои хора, които бяха основателите ".

Този знак е един дълго чакан подарък за хората от региона, без значение от тяхната религия и етнос.

Димо Станимиров, предприемач: " И това са българи, турци и роми, което значи, че народът е единен и ние тук в низините постоянно можем да реализираме нещо, когато се усещаме обединени и ни води вярата и вярата. Нека този кръст да пръска светлина и даде религия и вяра на хората от района, за едно по-добро бъдеще ".

Добрин Добрев, с. Алваново: " Имахме нужда, кръстът е нещо, което символизира нашата религия, ето, той към този момент е осветлен и се надяваме това място да стане една добра туристическа дестинация ".

Христалина Халачева, секретар на община Търговище: " И за в бъдеще община Търговище ще поддържа всевъзможни сходни хрумвания, които биха могли да се осъществят във времето, на друго място, стига да има хрумвания, които да можем да осъществяваме дружно ".

Това е първият християнски знак в региона, който е на такова място, че при хубаво време се вижда от няколко села.

репортер-оператор: Герасим Герасимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР