Близо десет години по-късно гръцките депутати се съгласиха да спазват

...
Близо десет години по-късно гръцките депутати се съгласиха да спазват
Коментари Харесай

10 г. по-късно ефективно влиза забраната за тютюнопушене в Гърция

Близо 10 години по-късно гръцките депутати се съгласиха да съблюдават признатите от тях закони за възбрана тютюнопушене на закрито, написа " Гардиън ".

Девет години, 10 месеца и 26 дни след влизане в действие на възбраната депутатите в 300-местната камара са принудени да я съблюдават.

Законодателният орган публично става зона, в която е неразрешено пушенето на цигари.

По-малко от месец след поемането на властта министър председателят Кириакос Мицотакис, съперник на тютюнопушенето, е решен да направи това, което други гръцки държавни управления не съумяха да сторят, а точно използване на закона за възбрана за пушене на закрито, признат при някогашния гръцки министър председател социалист Георгиос Папандреу.

27% от гърците пушат ежедневно. Гърция е отпред по пушачи в Европейски Съюз, демонстрират данни на Евростат.

След като възбраната за тютюнопушене влезе в действие в Народното събрание, тя ще бъде приложена и в министерствата, лечебните заведения, учебните заведения и други обществени места.

Кириакос е твърдо срещу пушенето, никой не желае да пуши около него. Приоритет на държавното управление, само че също и персонално, разяснява източник от ръководещата партия " Нова народна власт ".

През идващите седмици ще бъде открита нова гореща линия за сигнализиране при нарушавания на закона. Полицията ще постанова санкции в размер от 50 до 500 евро. При наново нарушаване ще се затварят и бизнеси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР