Близо 900 лева месечно плаща община Асеновград на фирмата изпълнител

...
Близо 900 лева месечно плаща община Асеновград на фирмата изпълнител
Коментари Харесай

Близо 900 лв. на месец плаща община Асеновград за един метач

Близо 900 лв. месечно заплаща община Асеновград на компанията реализатор месечно за един служащ, зает с ръчното разчистване на уличната мрежа в града. Това излиза наяве от отговор на питане от Actualno.com по тематиката към общинската администрация. Съгласно контракт за възлагане на социална поръчка за услуга, единичната цена за ден на един служащ за активността ръчно метене, която общината изплаща, е в размер на 36,87 лв. без Данък добавена стойност. Или малко над 40 лв. с Данък добавена стойност.
Дали това значи, че за 20 работни дни, да вземем за пример, чистачите на улици в Асеновград взимат по към 880 лв., или от тази сума се отклоняват финанси за други спомагателни разноски, не се прецизира в документа. Един работен ден за активността ръчно метене съставлява осем часа работа на всеки обособен служащ. Работният развой се прави по одобрен дневен график, който към този момент не се оповестява обществено.
Съгласно контракта за възлагане на социална поръчка за услуга, включваща в предмета си ръчно метене на улиците, точно това обвързване се прави от 54 служащи, оповестяват от градската администрация. А към сегашния миг община Асеновград няма подписан контракт с лица по стратегия с Дирекция " Социално подкрепяне " за осъществяване на ръчно метене на улиците на територията на града.
А какво оповестиха по тематиката преди седмици от сметопочистващата компания в Асеновград - " КМД ", може да си припомните тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР