Близо 90 хил. птици са унищожени до момента след констатирането

...
Близо 90 хил. птици са унищожени до момента след констатирането
Коментари Харесай

Близо 90 хил. птици са унищожени след откриването на 4 огнища на инфлуенца в България

Близо 90 хиляди птици са унищожени досега след констатирането на четири огнища на инфлуенца. Болестта е по-позната като птичи грип, оповестиха от земеделското министерство.

Първото огнище на заболяването беше намерено в средата на октомври в животновъден обект за развъждане на патици в добричкото село Стефаново. Там бяха унищожени близо 11 хиляди птици.

Второто и третото огнище бяха установени в хасковското село Узунджово и сливенското Глушник, като и двете бяха в частна плантация. За очистване на болестта бяха унищожени над 1500 птици.

Четвъртото огнище беше намерено на 3 ноември в животновъден обект за развъждане на патици в ямболското село Зимница. Там бяха унищожени близо 8 хиляди патици. Като част от ограниченията по ликвидирането и недопускането на разпространяването на заболяването беше умъртвено и цялото стадо кокошки-носачки в животновъден обект в Зимница.

Фермата е в непосредствена непосредственост до установеното огнище и попада в 3-километровата зона, в която се унищожават всички възприемчиви животни. Унищожени са близо 68 хиляди кокошки-носачки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР