Близо 70 турски граждани на борда на гръцки круизен кораб

...
Близо 70 турски граждани на борда на гръцки круизен кораб
Коментари Харесай

Близо 70 турски граждани на круизен кораб заразени с коронавирус

Близо 70 турски жители на борда на гръцки круизен транспортен съд са с позитивни проби за ковид и се лекуват на кораба край гръцкото крайбрежие, заяви вестник „ Хюриет “, базирайки се на турския дипломат в Атина.
Гръцкият круизен транспортен съд, нает от турска компания, е на гръцкото пристанище Пирея, откакто беше подложен под карантина с екипаж и 383 души на борда, сред които и инфектирани с COVID-19.
На кораба има общо 151 турски жители и близо 70 от тях са позитивни на ковид, сподели посланикът.
Турците, които са с негативни проби, са сложени под 14-дневна карантина и ще бъдат евакуирани в Турция след интервала на изолираност, сподели той, представен от БГНЕС.
Корабът транспортира служащи от корабостроителницата до Кадис в Южна Испания, само че той бе отклонен от маршрута си, откакто Испания наложи ограничавания за пътешестване поради смъртоносния ковид.
Когато корабът се върна в Турция, капитанът отхвърли решението на турските управляващи да изтеглят единствено турски жители от кораба и да остави останалите хора на борда, съгласно изказване на компанията, която е наела круизния транспортен съд.
За това какво става в Турция с ковид може да следите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР