Близо 624 млн. лв. са предвидени в управляваната от МРРБ

...
Близо 624 млн. лв. са предвидени в управляваната от МРРБ
Коментари Харесай

Веднага Прочетете! Държавата Дава По 2440 Лева Безвъзмездно На 255 269 Българи! За Да Ги Вземете Веднага Трябва Да

Близо 624 млн. лева са планувани в ръководената от Министерство на регионалното развитие оперативна стратегия " Региони в напредък " за рехабилитация на материално-техническата база на просветителната инфраструктура в страната.

Това разгласи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в Министерския съвет, в наличието на министър-председателя Бойко Борисов.

Нанков посочи, че 160 млн. лева ще бъдат вложени в модернизирането на професионални образователни заведения, а над 45 млн. лева ще бъдат вложени в развиването на спортна база.

Освен пътищата, с изключение на ВиК инфраструктурата, извънредно значима е и модернизацията на инфраструктурата в образователните заведения, уточни Нанков.

Бенефициенти на средствата са общини, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта и университети.

В обсега на програмата попадат 416 образователни заведения, в това число 13 висши. От рехабилитираните детски градини, съществени и междинни учебни заведения и университети ще се възползват общо 255 269 деца и младежи.

За всяко от тези български деца ще бъдат вложени приблизително по 2444 лева по линия на европейската взаимност за рехабилитация на просветителната инфраструктура от детската градина, през учебното заведение, до университета, означи районният министър. Децата би трябвало да порастват в сигурна, безвредна и здравословна среда, съобщи той.

Не инцидентно избрахме тази дума - просветителна инфраструктура. Тя подкрепя за дълги години напред икономическия напредък и развиването на страната, посочи на собствен ред министър председателят Бойко Борисов.

По думите му българинът на две места свежда глава с почитание - в църквата и в учебното заведение.

Затова поставяме много старания за поправки на църкви и манастири, на учебни заведения и детски градини, безапелационен е министър председателят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР