Близо 6000 души в Русия крепят режима на президента Владимир

...
Близо 6000 души в Русия крепят режима на президента Владимир
Коментари Харесай

6000 души в Русия крепят режима на Путин

Близо 6000 души в Русия крепят режима на президента Владимир Путин. е направен от Фонда за битка с корупцията (ФБК),оглавяван от наказания и изпратен в лагер опозиционер Алексей Навални.

Това оповестиха Леонид Волков – шеф на прпедизборния щаб на Навални, и евродепутатите либерали Ги Верхофстад от Белгия и Пятрас Аущрявичюс от Литва. Те дадоха конференция в Европейския парламент в Страсбург.

Те показаха така наречен Списък на рушветчиите и войнолюбците. В момента той съдържа 5825 имена.

Европейски Съюз би трябвало да наложи наказания против всички тях, настоя Ги Верхофстад.

„ Трябва да се удари гръбнакът на режима. В него влизат много повече хора от няколкостотин олигарси. Срещу всички тях би трябвало да бъдат наложени самостоятелни наказания “, счита евродепутатът.

Рушветчиите и войнолюбците са разграничени на общо 16 категории, разясни Леонид Волков. Освен хора на високо равнище там има и много лица на приблизително равнище. И тъкмо тях мощно ще ги заболи от наказания.

Ако един олигарх е откраднал да вземем за пример 5 милиарда евро и му забранят да влиза в Европейски Съюз, той ще отлети със самолета си на Сейшелските острови и ще реалокира яхтата си там. Докато крепителите на Путин от междинното равнище са откраднали „ единствено “ 5 милиона евро и не могат да си разрешат повече от вила в Западна Европа и университети за децата си там.

„ Сега хората от междинното равнище би трябвало да мислят. Те няма къде да отидат. И ще изоставен режима на Путин, както направиха някои олигарси “, счита Волков, който бе дясната ръка на Навални.

Това е де факто „ Списък Магнитски “, уточни Пятрас Аущпявичюс.

Литовският евродепутат пък е последовател в Европейски Съюз да бъде направен „ Списък на срама “, в който да бъдат включени западни поддръжници на Путин. Той незабавно назова двама души, чието място е точно там. Единият е немският канцлер (1998-2005) Герхард Шрьодер, В момента той оглавява Надзорния съвет на съветския държавен енергиен колос „ Роснефт “, както и Комитета на акционерите на тръбопровода „ Северен поток “. Аущрявичюс назова и австрийската външна министърка (2017-2019) Карин Кнайсъл, на чиято женитба Путин бе посетител. Преди месец и половина стана ясно, че съветският водач е подарил на булката бижута за 50 000 евро. Тя също бе назначена на работа в „ Роснефт “ и отхвърли да напусне компанията след съветското навлизане в Украйна.

„ В този лист би трябвало да влязат още европейски водачи “, отговори Пятрас Уащрявичюс на въпрос на Клуб Z.

И назова австрийския канцлер (2000-2007) Волфганг Шюсел, финландските министър председатели (1991-1995) Еско Ахо и (1995-2003) Пааво Липонен. В листата също би трябвало да влязат европейци на по-ниско равнище, които непринудено сътрудничат с незаконния съгласно литовеца режим в Москва.

Попитахме Аущрявмичюс дали би присъединил в листата и някой български политик.

„ Не мога да се сетя на часа. Но може би някои политици у вас поддържат Путин по един или различен метод. Този развой би трябвало да бъде оценен на национално ниво. Не съм политически папа да вземам дефинитивни решения. Но българският народ знае доста по-добре “, отговори той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР