Близо 60% от 217 души, много от тях от Австралия,

...
Близо 60% от 217 души, много от тях от Австралия,
Коментари Харесай

Повече от половината хора на круизен кораб край Уругвай са с COVID-19

Близо 60% от 217 души, доста от тях от Австралия, Европа и Съединени американски щати, на борда на круизен транспортен съд край крайбрежията на Уругвай са дали позитивна проба за ковид, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на австралийската компания-оператор на кораба "Грег Мортимър ".
В момента няма хора с висока температура на борда, всички са без признаци, съобщи компанията "Орора експедишънс "(Aurora Expeditions).
Корабът е отплавал на 15 март за остров Южна Джорджия в Антарктика на странствуване, наречено "По стъпките на Шакълтън " по името на полярния откривател Ърнес Шакълтън, водил английски експедиции в Антарктика и умрял през 1922 година на остров Южна Джорджия, където е и заровен.
От 217 тестувани на кораба, 128 са дали позитивна проба за ковид, а 89 - негативна.
Други шестима души са евакуирани от кораба и са в устойчиво положение в болница в Монтевидео. Хората на борда са добре, само че горят от неспокойствие да си отидат вкъщи, сподели доктор
от уругвайското здравно заведение, където се лекуват пасажери от "Грег Мортимър ".
Австралийските пасажери, и вероятно тези от нова Зеландия, евентуално ще излетят за дома на следващия ден или в петък с Ербъс-340, който се преоборудва, тъй че инфектираните и незаразените да пътуват в обособени салони, изясни компанията. Цената за пътник е към 9300 $ и компанията е помолила австралийското държавно управление да помогне с разноските. Планът изисква пасажерите да преминат 14-дневна карантина след идването си в особено оборудване в Мелбърн. Американските и европейските пасажери, които са дали негативен тест, евентуално ще могат да заминат в края на седмицата, след втори тест и разрешение от уругвайското държавно управление. Позитивните ще би трябвало да чакат, до момента в който дадат негативен резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР