Близо 6% скок в цените на основните храни, които са

...
Близо 6% скок в цените на основните храни, които са
Коментари Харесай

КНСБ: Цените на храните тръгнаха нагоре

Близо 6% скок в цените на главните храни, които са част от така наречен потребителска кошница, регистрират от КНСБ. Междувременно не престават опитите на страната да се бори с инфлацията посредством акцията „ Достъпно за вас ”, която цели търговски вериги да оферират артикули на по-ниски цени.

Близо три месеца след началото на „ Достъпно за вас ” от Министерството на стопанската система регистрират най-чувствително понижение при цените на 12 от главните хранителни артикули. Идеята на страната е магазините да оферират най-малко 16 от 50 стоки на допустимо най-ниска цена. Веригите сами дефинират кои да бъдат те.

„ Мярката извършва своите задания и цели. Най-важното изискване е да се резервира качеството на продукта, т.е. не се позволяват заместващи артикули ”, акцентира ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

За потребителите най-сигурният метод за икономисване на пари остават промоциите.

„ Като всички баби гледам къде има промоции. Просто проследявам цените в магазините, обикалям и тогава пазаря ”, признава Митка Иванова.

„ Аз не закупувам кашкавал - доста е безценен. Гледах едно късче и се отхвърлих. Месото е малко по-евтино - налично за пенсионери, само че млякото е доста скъпо ”, оплака се пред Нова тв Цветана Коцева.

Ако в магазин, който взе участие в самодейността, има по-малко от 16 понижени продукта или липсват обозначителни табели, можем да подадем сигнал на уеб страницата на акцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР