Близо 6,6 милиона от разрешените до момента ваксини са доставени

...
Близо 6,6 милиона от разрешените до момента ваксини са доставени
Коментари Харесай

Почти 6.6 милиона ваксини са доставени у нас до момента

Близо 6,6 милиона от позволените досега ваксини са доставени у нас досега. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Изпълнителната организация по медикаменти Богдан Кирилов.

" Има налични от всички позволени, към 2,5 милиона са поставените дози, а към 550 000 са дарени на страни отвън Европейски Съюз. 100 000 дози са препродадени на Норвегия, водят се договаряния, изясни още шефът на Изпълнителната организация по медикаментите.

Богдан Кирилов изясни, че в България сега има партиди със период на валидност до септември. Този период на валидност обаче е продължен до декември. Той посочи, че срокът на валидност на имунизациите може да се удължи, както към този момент се направи за " Пфайзер " - Европейската организация за медикаментите извърши оценка и удостовери, че срокът може да удължи от 6 на 9 месеца.

Така че, за всички доставени в страната ваксини, чисто регулаторно, срокът на валидност е продължен, изясни още Богдан Кирилов. Той посочи, че всяка смяна в късата характерност не е нещо характерно за България и важи за всички останали стран.

От думите му стана ясно, че сходно деяние не е казус, случва се за лекарствените артикули, когато се натрупват спомагателни данни и след осъществяване на оценка, срокът на валидност бива удължаван.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР