Близо 58 милиона лева от европейски проекти са били използвани

...
Близо 58 милиона лева от европейски проекти са били използвани
Коментари Харесай

Министър Събев: Близо 58 млн. лева по европроекти са били раздавани от НКЖИ като заплати



Близо 58 милиона лв. от европейски планове са били употребявани от Националната железопътна компания (НКЖИ) за непозволено разпределяне на заплати, разгласи министърът на превоза Николай Събев в Нова Загора, като част от разкритията за нарушавания в компанията от провокирана инспекция на Министерство на превоза.

Той взе участие в публично разискване за ориста на 100-годишната постройка на железопътната гара в Нова Загора, която е под въпрос дали да бъде разрушена или на нейно място да бъде построена нова постройка.

Разкритите злоупотреби с европейски милиони за  заплати в Националната железопътна компания ще бъдат предадени на прокуратурата, сподели министър Събев: 

" Незабавно! В Европрокуратурата също. Незабавно! Това са 58 милиона, това са доста пари ". 

Нарочна инспекция на Министерство на превоза от декември до в този момент е посочила, че има редица нередности по ремонтите и осъществяването на периодите на плановете в превоза. 

" Имаме много забавени прави, периоди. Проектите ни не са в положително положение, тяхната подготвеност не е добра ", уточни транспортният министър. 

Николай Събев сподели още, че инспекцията се натъква на голям брой пречки, само че даде обещание, че ще бъде доведена до край:

" Ще потърсим сметка за всеки един, който е нарушил ползите на страната и обществото ". 

Обобщените резултати от инспекцията да бъдат оповестени на специфична конференция, добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР