Близо 52 000 имота в Обединеното кралство са собственост на

...
Близо 52 000 имота в Обединеното кралство са собственост на
Коментари Харесай

Transparency: Сред инвеститорите във Великобритания има близки до Кремъл

Близо 52 000 парцела в Обединеното кралство са благосъстоятелност на анонимни вложители, в това число някои " близки до Кремъл ", съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на данни от нов отчет.

Имоти на обща стойност над 6,7 милиарда паунда са били закупени " със съмнителни средства " посредством " секрети офшорни компании ", се споделя в отчет на организацията за битка с корупцията „ Transparency International UK “.

Повече от една пета, или 1,5 милиарда паунда, са били вложени в парцели със " съмнителни средства от Русия, в това число от лица, които са обект на наказания и са близки до Кремъл ", добавя организацията.

Миналата година Англия стартира правна битка с съветските пари, идващи от подставени компании, данъчни убежища и непрозрачни структури на благосъстоятелност.

Това беше част от по-широките стопански наказания, откакто Москва стартира нападението си против прилежаща Украйна преди съвсем една година.

През август държавното управление започва нов " Регистър на задграничните юридически лица ", изискващ от задграничните компании да заявяват крайния бенефициент на всяка благосъстоятелност, която имат в Обединеното кралство.

Според деятели обаче регистърът остава отворен за злоупотреби.

В отчета на Transparency International се споделя, че повече от 18 000 офшорни компании имат общо съвсем 52 000 парцела в Англия и Уелс.

Тези компании " или въобще са пренебрегнали закона, или са дали информация, която прави невероятно за обществеността да разбере кой е техният притежател ", се споделя още в отчета.

" Това включва компании, за които се оповестява, че са благосъстоятелност на клептократи, олигарси и лица, подлежащи на наказания. "

Организацията добави, че Англия остава " център " за противозаконни парични средства, и прикани държавното управление да предприеме повече дейности.

" Прозрачността във връзка с това, кой в действителност има благосъстоятелност тук, е от жизненоважно значение за превъзмогване на ролята на Англия като световен център за мръсни пари ", съобщи Дънкан Хеймс, политически шеф на групата.

" Нашият разбор разкрива, че има прекалено много компании, които може да се пробват да заобиколят законите, да не знаят, че те съществуват, или въобще да ги пренебрегват. “

" Без дейности от страна на Народното събрание за премахване на пропуските в закона и интензивно използване... тази обещаваща промяна няма да реализира задачата си да обезпечи по-малко места за укриване на корумпирано благосъстояние. " - заключават от Transparency International. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР