Близо 500 млн. лв. стоят зад офертата на отиващия си

...
Близо 500 млн. лв. стоят зад офертата на отиващия си
Коментари Харесай

500 млн. лв. – залогът за Бойко Рашков начело на КПКОНПИ

Близо 500 млн. лева стоят зад офертата на отиващия си кабинет на Кирил Петков да катапултира вътрешния министър Бойко Рашков отпред на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Зад тази внушителна сума стоят имената и лицата на двама от най-известните олигарси от прехода, чието имущество е запорирано от Антикорупционната комисия поради водени против тях следствия за разнообразни тежки престъпни закононарушения.

Именно КПКОНПИ стои зад запорите на над 200 млн. лева на медийния олигарх Иво Прокопиев, който е апетитен за главен политически инженер на плана на Кирил Петков и Асен Василев – „ Продължаваме промяната “. Именно поради запора на парцели и активи за тези внушителни средства бе отстрелян и първият ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, а незабавно след идването на власт на държавното управление на Петков той бе и отзован от поста консул на България в испанския град Валенсия.

278 млн. лева пък е запорът на имущество и активи на хазартния необут Васил Божков – Черепа, който сега се укрива от българското правораздаване в Дубай. Колкото и да му се желае на сегашния вътрешен министър Бойко Рашков обаче, то той не може да отхвърли връзката си с Божков.

Дори да се опита, Рашков не би могъл да изтрие от страниците на историята, че през май 2021 година, до момента в който беше длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи, той персонално назначи за шеф на кабинета си свързаната с Черепа Елена Фичерова, която е измежду учредителите на партията " Българско лято " на избягалия в Дубай хазартен необут и е била претендент за народен представител от същата партия. Фичерова бе принудена да напусне поста едвам откакто гръмна гръмък обществен скандал по отношение на обвързаностите ѝ с Божков.

Оказа се още и, че е била дисциплинарно уволнена от Антикорупционната комисия през 2020 година, а на 31 март 2021 година тогавашният ѝ ръководител Сотир Цацаров е издал заповед, съгласно която за нея е открит спор на ползи. Факт, доказан по-късно дефинитивно и от Върховния административен съд (ВАС).

И какво излиза в последна сметка? Излиза, че въпреки и в „ мъка “ (по думите на Слави Трифонов) министър председателят Кирил Петков продължава въпреки всичко да извършва поръчки, даже когато за всички към този момент е ясно, че властта си отива. Единственото, което излиза наяве от дейностите на Петков на финалната права на ръководството му, е, че се пробва със сетни сили да избави имането на част от българската олигархия, от което без подозрение КПКОНПИ ще се откаже сега, в който Бойко Рашков бъде конфигуриран отпред на Комисията. Цел, която наподобява за потъващия транспортен съд на кабинета „ Петков “ е най-важната в прогресивно обедняваща България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР