Близо 50 души и три спасителни кучета издирваха изчезналите под

...
Близо 50 души и три спасителни кучета издирваха изчезналите под
Коментари Харесай

Нови подробности за изчезналите под връх Ботев баща и син, проговори техен роднина

Близо 50 души и три избавителни кучета издирваха изчезналите под връх Ботев татко и наследник Атанас и Адриан Пенчеви.

До 17 ч. Вчера обаче от двамата нямаше и диря.

„ Все още не сме изгубили вяра, че са живи, че са намерили заслон в някой от заслоните, че просто няма обсег и по тази причина към момента не са открити “, това сподели вуйчото на 17-годишния Адриан Петър Гичев, представен от „ Телеграф “.

Мъжът се завърнал преди 3 дни от Испания и незабавно се присъединил в интервенцията за търсене на изчезналите си родственици. Шефът на ПСС Емил Нешев разясни, че в местността има няколко заслона - „ Бункера “, а под него още един, който и сега е заключен. „ Тоест, не са там “.

Времето в региона през вчерашния ден беше извънредно студено с температура минус 13 градуса и вятърът е със скорост 11 км/ч. Кметът на Калофер Румен Стоянов заяви, че в диалог по телефона министър председателят Бойко Борисов е декларирал, че при нужда страната ще окаже спомагателна помощ. Имало подготвеност да се включат чиновници от 61-ва стрямска механизирана бригада.

Според шефа на ПСС Емил Нешев обаче изискванията са доста тежки, а преспите над метър и половина.

„ Нито е за ски, нито е за снегоходки, Много е сложен теренът и би трябвало да отидат единствено доста добре готови хора “, изясни той.

42-годишният Атанас и 17-годишният Адриан са потеглили за връх Ботев във вторник, оставили са автомобила в региона на местността Паниците, след което са поели пешком към крайната цел.

Извънредно в БЛИЦ! Откриха диря от изчезналите под връх Ботев татко и наследник, само че...

Обявени са за търсене на 6 февруари, когато майката Ваня Гичева е позвънила на телефон 112 със известие, че няма връзка с околните си. За последно тя се чула с тях към 16ч на 5 февруари, разговаряла е напълно за малко със сина си, от него схваща, че са им се изтощили батериите на мобилните телефони.

Двамата са престояли няколко часа в заслона при връх Ботев, откъдето са тръгнали да слизат към подножието на планината към 8:30 часа заранта. Заедно с тях са били още двама младежи от Стара Загора. Според хижаря Георги Стойков Атанас и Адриан не са били облечени и екипирани задоволително добре за сезона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР