Близо 50 дни Румяна Александрова не може да погребе сина

...
Близо 50 дни Румяна Александрова не може да погребе сина
Коментари Харесай

50 дни майка не може да погребе сина си, убит в Германия

Близо 50 дни Румяна Александрова не може да погребе сина си Виктор. 39-годишният мъж издъхва в Германия на 19 октомври, а преди светлите коледни празници, вместо фамилията да се събере и да чества дружно, животът на почернената майка от ломското градче Вълчедръм се прекатурва.

Виктор отпътува за малко немско градче край Франкфурт при започване на октомври за по-добра и високоплатена работа. Настанен е в общежитие дружно с други българи. На съдбовния 19 октомври се спречква с наш съотечественик, а случаят се оказва съдбовен за сина на Румяна.

На идващия ден немската полиция задържа причинителя и уведомява българското консулство във Франкфурт на Майн за кончината на Виктор.

" Последва необичайно и необяснимо 11-дневно безмълвие от страна на консулството. Чак на 31 октомври оттова уведомяват нашето Министерство на вътрешните работи по имейл. Външното ни министерство от своя страна уведомява полицията в Лом едвам на 7 ноември по елементарна поща, забележете, а не по електронна за информиране на околните. На идващия ден е професионалният празник на полицията, която стартира работа по случая чак на 9-и. Униформен чиновник ми звънна едвам на 14 ноември, с цел да ми каже вестта - близо един месец след кончината на сина ми. А тогава към този момент бях стигнала Франкфурт, откакто научих от други хора ", споделя пред " България Днес " майката на Виктор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР