Близо 430 мигранти с 10 лодки са пристигнали на италианския

...
Близо 430 мигранти с 10 лодки са пристигнали на италианския
Коментари Харесай

Стотици мигранти с лодки пристигнаха в Лампедуза

Близо 430 мигранти с 10 лодки са пристигнали на италианския средиземноморски остров Лампедуза от рано тази заран, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1075
По данни на бреговата защита през вчерашния ден са пристигнали близо 670 мигранти с 20 лодки, като тяхната цифра в последно време стартира да нараства.

Докато е претърсвала региона към Лампедуза през днешния ден бреговата защита е намерила телата на две дами и е избавила 62 индивида. През миналите дни, когато мигрантите пристигаха на острова те биваха настанявани в приемен център с потенциал до 400 души, който е препълнен, като дава заслон на към 2600 души, съгласно АНСА.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедози посети острова и даде обещание, че мигрантите ще бъдат превозени бързо до Сицилия.

Лампедуза се намира сред Сицилия и Северна Африка, на към 190 км от тунизийския крайбрежен град Сфакс, където доста хора губят живота си по време на рисковото прекосяване през морето. От понеделник насам във водите към острова е имало най-малко 4 корабокрушения. 

От началото на годината над 36 600 мигранти са стигнали до Италия с лодки, съгласно публични данни на вътрешното министерство в Рим. За същия интервал през предходната година тази цифра е била към 9000.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР