Близо 400 велосипеди ще се дават под наем, първият половин

...
Близо 400 велосипеди ще се дават под наем, първият половин
Коментари Харесай

Близо 400 велосипеди ще се дават под наем в столицата

Близо 400 колела ще се дават чартърен, първият половин час от използването ще е безвъзмезден. След това цената за един час ще е равна на билета за градския превоз - 1,60 лева На идното съвещание на Столичния общински съвет ще бъде прегледан отчет на кмета на София Йорданка Фандъкова за отдаване чартърен на колела и рекламни детайли, оповестяват от съвета.

Според анализите това е задоволително време за напредване от една до друга точка на града. На сесията общинските съветници би трябвало да одобрят отдаването на концесия за ръководство и поддържане на системата за отдаване чартърен на колела и рекламни детайли, ситуирани върху елементи от улици, булеварди и площади в столицата, които са част от обществената общинска благосъстоятелност.

Системата ще бъде поддържана в продължение на осем години от Гражданско съдружие "София байкс ", което завоюва откритата процедура по желание на реализатор.

Целта е да се развиват средствата за различното напредване в града и понижаване на автомобилния трафик. С използването колела, тротинетки, електранспорт и метро ще се понижат и нездравословните излъчвания, което ще докара до възстановяване на качеството на въздуха в София, показват от СОС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР