Близо 400 книги събраха служителите на Лукойл в рамките на

...
Близо 400 книги събраха служителите на Лукойл в рамките на
Коментари Харесай

Доброволческа акция на Фондация „Лукойл“ събра близо 400 книги



Близо 400 книги събраха чиновниците на Лукойл в границите на двуседмичната доброволческа акция "Да помогнем на читалищните библиотеки! ". Акцията бе проведена от фондация „ Лукойл “ в помощ на библиотеките в дребни обитаеми места, чиито лимитирани годишни бюджети не разрешават доставяне с по-нова качествена литература.
Читалищните библиотеки са освен най-достъпният метод за допиране до международното литературно и културно благосъстояние, а и средища на обществен живот и образование на децата и младежите, изключително в по-малките обитаеми места. Четири библиотеки в селата Александрово, Бяга и Костенец и велинградския квартал Чепино обогатяват своя фонд с екземпляри от персоналните сбирки на сътрудниците на Лукойл в най-търсените от читателите жанрове: детска и ученическа литература, young adult издания, фентъзи, фантастика, модерна художествена прозаичност, исторически романи, трилъри, престъпна и чиклит литература. Три от библиотеките към читалищата "Просвета-1881 " (с. Костенец), "Н.Й.Вапцаров "(с.Бяга) и "Св.св.Кирил и Методий " (кв. Чепино, Велинград) към този момент получиха своите дарения, а четвъртото пътува към читалище "Съгласие " в с. Александрово (общ. Стралджа).
Фондацията има намерение да трансформира такива акции в традиция и се надява образецът на лукойловци да бъде последван от още доста хора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР