Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или

...
Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или
Коментари Харесай

Близо 40% от пътищата в България са в много лошо състояние, сочи доклад

Близо 40% от пътищата в България са в незадоволително или неприятно положение. Това се схваща от отчет за положението на сигурността за придвижване в страната. Документът е оповестен в държавния Портал за публични разисквания и е представен от " Сега ". Докладът е направен от основаната неотдавна Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

След обширен разбор на положението на пътищата в България е открито, че по-голяма част от общо над 19 500 км пътна мрежа е построена преди повече от 20 години. Това налагало влагането на съществени финансови запаси за осъществяване на главен ремонт, както и за пътно поддържане.

Според данните от отчета 25% от българските пътища са с неприятно положение на настилките, а други 13.3 на 100 са в незадоволително. Подчертава се, че тези близо 40% от пътищата съставляват риск от позиция на пътната сигурност. От документа се схваща още, че настилката на 22% от пътищата е в приемливо положение, а настилките на 27 на 100 от тях са в положително положение. В чудесно са едвам 12%.

Малко над половината пътна мрежа е с незадоволително положението на банкетите. Отводнителните окопи са проблем при 56 на 100 от пътищата. Две трети от хоризонталната маркировка по българските пътища също е в незадоволително положение.

Над 20% от републиканската пътна мрежа попада в рамките на обитаеми места. Авторите на отчета настояват, че това усилва доста риска от пътнотранспортен травматизъм. Според тях статистиката за пътнотранспортните катастрофи, починалите и ранените наложително насочва към нуждата от възстановяване на пътната инфраструктура.

Установени са 77 сектора със сериозна централизация на пътни произшествия. В разбора се показва, че са нужни спомагателни ограничения във връзка с техническото им положение – непочистено крайпътно пространство, недобро положение на маркировка, липса на известност и идентифициране на евентуалните рискове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР