Близо 40 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан

...
Близо 40 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан
Коментари Харесай

Хванаха тираджия с близо 40 кг марихуана в матрака на леглото му

Близо 40 кг марихуана откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на товарен автомобил, научи Moreto.net

На 02.03.2023 година на пункта в посока към Република Турция идва влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът – български жител, декларирал, че пътува от България за Турция без товар и няма персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в матраците на леглата за отмора в шофьорската кабина са открити 64 полиетиленови пакета, машинно запечатани и вакуумирани, съдържащи суха зелена тревиста маса.

Направен е полеви наркотест, който посочил реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 39.550 кг на стойност 158 200 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на товарния автомобил е арестуван за период до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура -Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на лидера.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР