Близо 35 млн. лева ще управлява тази година общинското предприятие

...
Близо 35 млн. лева ще управлява тази година общинското предприятие
Коментари Харесай

Транспортен шеф върти 35 млн. лева годишно

Близо 35 млн. лв. ще ръководи тази година общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ” /ОКТ/. Сумата задминава даже и „ златния ” бюджет, който от години се дава на „ Чистота ” и КМД за битка с боклука. Под шапката на транспортното дружество е целият градски превоз, такситата и маршрутките, уличното осветяване и всички действия, свързани с организацията на трафика - маркировка, светофари, табели, поправки.

Директорът на Оперативна програма ОКТ Борислав Кръстев се смята за приближен човек на кмета. Кръстев ръководеше транспортния план за 44 млн. лв., в който бяха включени " умните " светофари, безкондукторното таксуване в автобусите, както и велоалеите. От предходната година той е назначен и за началник на плана за воден цикъл за 115 милиона.

Куриозът е, че макар вложените милиони и приличния бюджет за 2019 година тапите отново ни късат нервите, електронната система в градския превоз не е въведена до дъно, а след 20 ч. вечер се постанова да чакаме автобуси по половин час.

Според щатното разписание на предприятието, което се утвърждава с бюджета, личният състав на ОКТ е 135 души. За възнагражденията на чиновниците и тяхната прехрана са планувани 8 141 000 лв.. За поддръжка на уличното осветяване се дават 4,7 млн. лв., от които 2 млн. лв. отиват за възнаграждение на тока, а 1,4 млн. лв. - за финансови разноски. Най-много - 15 млн. лв., се залагат за отвесна сигнализация, пътна маркировка, светофари, поправки, заплати и прехрана на личния състав. Още 6 млн. лв. минават като парични потоци през ОКТ, където се разпределят дотациите за градския превоз на превозвачите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР