Близо 300 сръбски полицаи ще предадат оръжието и униформите си

...
Близо 300 сръбски полицаи ще предадат оръжието и униформите си
Коментари Харесай

300 сръбски полицаи предават оръжието и униформите си

Близо 300 сръбски служители на реда ще предадат оръжието и униформите си през днешния ден в северния полицейски сектор на Косовска Митровица, съобщи КосоваПрес.

Същевременно полицейски елементи от задачата на Европейски Съюз в региона на върховенството на закона (ЕУЛЕКС) са видяни да влизат и излизат от сектора в северната част на града по същото време, в което сръбските чиновници на реда предават въоръжението си, написа организацията. КосоваПрес научава, че към 150 други служители на реда, които са служили в други северни общини на Косово, също ще предадат оборудването си през днешния ден, само че това ще стане в секторите на съответните общини.

В събота представителите на сърбите подадоха оставки от постовете си в локалните общини в Северно Косово, правосъдната система, полицията, както и от държавното управление и Народното събрание на Косово след отстраняването от служба шефа на Северното районно полицейско ръководство Ненад Джурич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отстраняването на Ненад Джурич пристигна след отхвърли му да издава предизвестия и санкции на сърбите в Косово, които не са сменили незаконните регистрационни номера на колите си с такива от Република Косово. Десетима депутати от партия Сръбска листа в Събранието на Косово подадоха публично неотменими оставки през днешния ден, написа КосоваПрес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР